Logo

Bar de Gaaast 6SINT NICOLAASGA – Bar De Gaast aan de Gaastweg in Sint Nicolaasga heeft in de coronacrisis het bezorgen ontdekt. Eigenaar Lambert de Boer spreekt van een daverend succes en blijft de dienst voorlopig aanhouden. ,,Mei de besoarging ha wy need omsetten yn in deugd.”

De bezorging was in maart een noodgreep, die vanaf de start goed uitpakte. Inmiddels weet De Boer niet beter. ,,Ik ha trije jongens oan it wurk, dy’t prachtich fine om troch Sint Nyk te riden. It giet ek goed. De rûtes binne yn it kafeteria sa regele dat sa fluch mooglik besoarchd wurde kin. Ik tink dat de minsken it no better thús krije dan dat se it sels ophelje. Wy krije in soad kompliminten oer it iten.”

Met een vrolijk versierde gele auto rijden de bezorgers in de weekenden af en aan. De auto was van initiatiefnemer Henno Hogeling. Lambert de Boer heeft de wagen van hem overgekocht. ,,Dizze is perfekt.” De auto is beplakt met stickers en op het dak prijkt een levensgrote ijsco. Kinderen vragen speciaal naar de dienst. ,,Soms dan komt it krekt net út. Dan komt de ‘gewoane’ besoarger del. Dan riden we letter eefkes del om toch noch nei de bern te swaaien.”

De route is inmiddels uitgebreid. Bar De Gaast bezorgt de plates en patat tot aan Idskenhuizen, Spannenburg en de Lytse Brekken toe. ,,Oant maart kamen dizze minsken by ús te iten. Dat giet no net. Dus no dogge wy it sa.”

Het café van Bar De Gaast draait sinds de uitbraak van het coronavirus veel minder omzet. In plaats van veertig tot vijftig mensen passen er nu maximaal vijftien gasten tegelijkertijd in. Het mooie weer deed de omzet op het terras wel weer stijgen. ,,We dogge it der mar mei. Ik soe hiel graach werom nei de tiid foar corona wolle, mar dat is net mooglik. It is hoopje dat der fluch in vaccin komt en dat it virus net wer sa om him hinne slaat. Wy binne mar in lytse spiler. Dochs kinne wy wol helpe foar te kommen dat wy wer ticht moatte.”

Het ergste van de coronacrisis vindt De Boer niet het verlies van inkomsten, maar het instorten van het sociale leven. ,,Alles stiet stil en dat kinst merke. Nim de Allegoariske Optocht. Der is in hiele kategory minsken dy’t libbet foar de bou fan de praalweinen. Dat is no allegearre fuort. Ik hoopje dat de krisis foar harren gau stopt.”

(Foto's: De Zakenman)

Bar de Gaaast 4

(c) 2014 - 2023 DeSintNykster.nl