Menu

zoeken

IMG 5645SINT NICOLAASGA - Dit jaar vieren Lammert en Anneke de Boer hun 25-jarig bestaan van Bar De Gaast. In die tijd is het Merke-feest aan behoorlijk wat verandering onderhevig. Wat niet is anders is, is de ouderwetse gezelligheid. Geen opgepimpt feest maar gewoon gezellig kletsen.
 
Op de donderdag zijn er geen bands op de Gaastweg die het feest muzikaal opluisteren. Samen met de 'gasten' wordt het feest gemaakt. En dat is al jaren het concept van Lammert en Anneke de Boer. Nu inmiddels al vijfentwintig jaar.
 
Vrijdag is er wel muziek op de Gaastweg. Vanaf 16.00 uur komt Essie Sound, een classic top 100 band op het podium en vanaf 20.00 uur is het de beurt aan het Duo Ongeremd. Zij horen nog nét niet bij de inventaris, maar zijn al jaren vertegenwooridgd Sint Nykster Merke-vrijdag, bij Bar De Gaast. Het begon klein, in een hoekje achterin de kroeg. Tegenwoordig pakken ze het iets groter aan. Qua ruimte dan, want de benodigdheden blijven hetzelfde. Slechts een gitaar, een mondharmonica, een mandoline en een accordeon is er nodig om er een vrolijke boel van te maken. Voeg daar de zingende fluitketel en het wasbord aan toe en je hebt de kern van Duo Ongeremd.
 
Op zaterdag is Bar De Gaast al vroeg geopend. De kroeg is de uitvalsbasis van het traditionele ringfietsen van de VVV. Al om negen uur melden zich daar de eerste deelnemers. Dit keer staat er geen bier op het barblad, maar een grote kan met verse koffie en broodjes. Geen gedoe met muntjes, allemaal 'service van het huis'. Het ringfietsen start om tien uur. Organisatoren Theo Rijpkema en Koos de Jong worden voorzien van een beerenburgje. Deelnemers en toeschouwers vermaken zich prima, al heeft De Boer zelf nog nooit mee gefietst. Misschien in het jubileum aanleiding om eens een poging te doen?

Na afloop van de volksspelen betreedt Time Out het podium op de Gaastweg met tussendoor de Putkapel uit Sneek. Rond 20.30 uur is het dan tijd voor De Suskes die de Merke 2016 voor De Gaast muzikaal afsluiten. De verkoop van de Merkemunten begint al op woensdagavond. 
 
(Archieffoto: De Zakenman/Ringfietsen VVV bij Bar de Gaast)


Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!