Menu

zoeken

160716 bessen plukken 1FOLLEGA - Prachtig gelegen op het kruispunt van water  van Follegasloot, Brekken en Prinses Margrietkanaal ligt de bessentuin 'Lytse Brekken' van familie Wind. Het plukseizoen is nu ongeveer twee weken bezig en op vrijdag en zaterdag is de bessentuin open voor zelf plukkers. Naast de bessentuin heeftde familie op deze locatie  ook een camping en jachthaven.
Onder de Duitsers is de blauwe bes bijzonder populair, maar Nederlanders weten de blauwe bes steeds vaker te vinden. Het kleine besje heeft een goede werking op hart en bloedvaten, ontstekingsremmend en zijn cholesterolverlagend.
 
In de zomer organiseert De Lytse Brekken plukdagen. Bezoekers mogen dan tegen een gereduceerde prijs zelf blauwe bessen plukken. ,,Dy dagen binne populêr, en it is altiten hiel gesellich”, vertelt Bernard Wind. Plukkers worden eerst vriendelijk geïnstrueerd over hoe de bessen kunnen worden geplukt voordat ze met een emmertje  onder een groot net bij de blauwe bes struiken kunnen.
 
De bessentuin isin de maanden juli en augustus op vrijdag en zaterdag van 10.00-16.00 uur open voor publiek waarbij gelegenheid is om voor eigen consumptie bessen te plukken.
 
(Foto's: De zakenman)
 
160716 bessen plukken 2


Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!