07060954 Voetbal keeper gepasseerdLANGEZWAAG - VV Langweer had zondag een makkelijk voetbalmiddagje. Op bezoek bij Langezwaag is de ploeg eigenlijk geen moment in de problemen geweest en kon er aan het doelsaldo worden gewerkt. Einduitslag was 6-1.

Al na zes minuten was het raak. Folkwin Elsinga wist het doel van de tegenstander na een voorzet van Edwin Drost te vinden. De opmaat voor spervuur aan kansen en doelpunten. Bij de rust stond er al 0-5 op het scorebord en was de thuisploeg nog maar sporadisch voor het Langweerder doel verschenen. Doelpunten kwamen op naam van Marc de Groot, Tim de Jong, Piet van der Weij en Edwin Drost.

De wedstrijd was gespeeld. Langweer ging na rust gewoon door en reeg de kansen aaneen. Het ontbrak echter aan scherpte, waardoor het doelpunt aan de andere kant viel. In een uitbraak van Langezwaag lepelde de aanvaller van de thuisploeg de bal over goalie Sjoerd Zonderland. Niet veel later wist Edwin Drost zijn tweede doelpunt van de middag te maken. Hij bepaalde daarmee de eindstand.

Langweer staat nu zowel derde in de tweede periode als derde op de ranglijst en heeft nog volop kansen voor de nacompetitie. De achterstand op koploper Dronrijp bedraagt vier punten. In de tweede periode haalde Langweer achttien punten uit acht wedstrijden, evenveel als lijstaanvoerder Oldeholtpade, die echter een wedstrijd minder speelde.

(Archieffoto: Persbureau Noordoost)