14070757 Voetbal GastenOUDEGA (GS) - VVI uit Idskenhuizen heeft zaterdag de bittere nasmaak van 9-1 nederlaag van vorige week tegen Broekster Boys in de uitwedstrijd tegen De Wâlde uit Oudega enigszins weg weten te spoelen, door daar in extremis te winnen.

De oranjehemden kwamen al na vijf minuten op voorsprong door een doelpunt van Hylke de Vries. De Wâlde rechtte de rug vrijwel meteen. Een aantal minuten na de openingstreffer stond de gelijkmaker alweer op het scorebord. Nog voor rust kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong na een benutte strafschop.

Het elftal van trainer André Semplonius moest na rust uit een ander vaatje tappen, om niet opnieuw tegen een nederlaag aan te lopen. Het overwicht resulteerde diep in de tweede helft in de gelijkmaker van Johannes Kuperus. De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel. Broer van der Zijl had echter andere plannen. In de blessuretijd schoot hij VVI op voorsprong. De Wâlde had geen tijd meer om op zoek te gaan naar de gelijkmaker.

Door de overwinning kan VVI weer drie punten bijschrijven. De ploeg uit Idskenhuizen staat stevig op een vijfde plaats, met zes punten voorsprong op nummer zes CVVO en acht punten meer dan Be Quick Dokkum, dat overigens wel twee wedstrijden minder heeft gespeeld. De afstand tot nummer één VEV '67 bedraagt acht punten.

(Archieffoto: Persbureau Noordoost)