08060750 voetballen op rijLANGWEER - In het laatste half uur van de wedstrijd heeft VV Langweer zondagmiddag een 0-1 achterstand tegen de Aesterse Voetbal Vereniging omgebogen naar een 5-1 overwinning. Hierdoor klimt de ploeg van trainer Guido Pen naar een verdienstelijke tweede positie op de ranglijst van de vijfde klasse A.

De defensie van Langweer was na het eerste fluitsignaal van de leidsman nog niet helemaal wakker. De gasten van Terschelling daarentegen wel. Al in de eerste minuut vonden zij het net. De thuisploeg kreeg in de rommelige eerste helft wel kansen, maar de gelijkmaker kwam er niet voor rust.

In de pauze heeft Guido Pen waarschijnlijk een donderspeech verzorgd in de kleedkamer, want er stond een ander Langweer op het veld. Toch duurde het tot de zestigste minuut voordat de roodhemden een uitgelezen mogelijkheid kregen om de stand gelijk te trekken. René Feenstra versierde een penalty, maar die werd niet benut door Douwe van der Schaaf.

De kopjes gingen echter niet hangen en in de 65ste minuut maakte Feenstra zelf de gelijkmaker. Daarna ging het snel, met name door het goede aanvalsspel van René Feenstra en Aurelius Faber die binnen de lijnen was gekomen. Doelpunten werden er gemaakt door achtereenvolgend Jan Bauke Faber, Feenstra, Marc de Groot en wederom uitblinker René Feenstra.

Volgende week speelt Langweer een uitwedstrijd tegen Blauwhuis.