vvi cvvo 2IDSKENHUIZEN - In de wekelijkse voorbeschouwingen in de Leeuwarder Courant van het amateurvoetbal voorspelde Arjan Postma de uitslag van de derby van VVI tegen CVVO op 3-1 voor de Idskenhuisters. Het leek dat deze voorspelling verlammend werkte op het spel de oranjebrigade van trainer André Semplonius. VVI haalde zaterdagmiddag niet het niveau van de laatste weken. CVVO was feller en won de derby met 2-3.

In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op totdat VVI  doelman Jan Dik Piersma de bal ongelukkig wegwerkte en in de voeten van een CVVO-aanvaller speelde. De Lemster maakte geen fout en schoot de bal onhoudbaar in de bovenhoek. Vanaf dat moment werd CVVO sterker en met snelle counters maakte zij het de VVI-verdediging moeilijk.

De tweede helft was nog maar net bezig of de Lemster brachten uit een corner de stand op 0-2. De Idskenhuisters kregen wel kansen maar de echte overtuiging was er deze middag niet. In de zestigste minuut maakte Sido Oosterhof met een schuiver de aansluittreffer. Nog geen 3 minuten later maakte CVVO de 1 - 3. Jelmer van der Weg scoorde in een slot offensief er nog wel 2-3, maar meer zat er deze middag niet op het sportpark De Stjelp.