snvv basSINT NICOLAASGA - De dames van SNVV 1 deden vrijdagavond wederom aan klantenbinding. In een goed bezette Doniahal, werd het publiek getrakteerd op een spectaculaire wedstrijd. De tegenstander uit Zwolle, Bas Autowas, stond in de stand op een vierde plaats met een punt meer dan de Sint. Nyksters. In de thuishal veloren de Sint Nykster dames in een vijfsetter met 2-3 van de Zwolse tegenstander.

De eerste set begon met een 2-0 voorsprong, maar werd toch redelijk kansloos verloren met 19-25. De dames uit Zwolle oogden scherper, er was te weinig beleving bij SNVV.

De tweede set werd er uit een heel ander vaatje getapt en waren de rollen omgekeerd. Debutant Ilse Sybesma werd nog even ingebracht en zij liet zien over lef en talent te beschikken. Bij een stand van 24-15 was het wachten op het laatste punt, het werd echter met 24-25 matchpoint voor de Zwollenaren. De Sint Nyksters toonden veerkracht en wonnen toch verdiend met 27-25 de tweede set.

De derde set was weer een kopie van de eerste. Er was te weinig variatie in de aanval en de set werd verloren met 20-25. De daaropvolgende set verliep gelijk op en bij een stand van 18-20 leken de dames van Bas Autowas de wedstrijd naar zich toe te trekken. Echter 'good old' Marieke van der Werf stookte het vuurtje op en Annemiek Nota maakte, na veel blessureleed, een goede indruk en maakte vele beslissende punten. De set werd met 25-20 gewonnen.

Een vijfde set moest de beslissing brengen. Hierin waren de Zwollenaren net iets gelukkiger met vele ballen via de netrand en liepen snel uit naar matchpoint, 14-7. Nog een keer werd alles gegeven en het leek nog spannend te worden bij 10-14. Het laatste punt ging echter naar Bas Autowas, waarmee de 2-3 nederlaag een feit was.

(Foto: De Zakenman)