04062656 Veld geslotenLANGWEER - Van de drie voetbalploegen in ons gebied is alleen de wedstrijd van VV Langweer doorgegaan. Het treffen tussen It Fean '58 en VVI werd vanwege de slechte veldomstandigheden van het veld afgelast en de weersomstandigheden van zondag waren voor de scheidsrechter, die was aangesteld voor de wedstrijd tussen Renado en VWC, reden om niet in Sint Nicolaasga af te trappen.

VV Langweer kreeg op papier een mooie kans om de stijgende lijn van de laaste weken door te zetten. VV Langezwaag kwam zondagmiddag namelijk op bezoek en die ploeg is nog puntloos en daarmee de rodelantaarndrager in de vijfde klasse A. Het veld was door de weersomstandigheden zwaar bespeelbaar en misschien dat het de reden was voor het niveau tijdens de wedstrijd.

In de tiende minuut kon de keeper van Langezwaag de bal al uit het net halen na de inzet van Sander Drost. Langweer had veldoverwicht en kon ruim voor het rustsignaal zelfs de 2-0 noteren. Douwe van der Schaaf kopte raak uit een corner. In plaats van de score verder uitbreiden, zakten de roodhemden terug en kon Langezwaag zelfs gevaarlijk worden. Ook in de tweede helft wist Langweer niet te scoren, maar de ploeg hield ook het eigen doel schoon. Na negentig minuten stond er 2-0 op het scorebord en met deze drie punten draait de ploeg van trainer Guido Pen volop mee in de top van de competitie.

(Archieffoto: Persbureau Noordoost