VVI Z robbenIDSKENHUIZEN - VVI heeft met een klinkende overwinning op koploper Zeerobben goede zaken gedaan in de kop van de tweede klasse. In een zeer aantrekkelijk duel werd met een score van maar liefst 6-3 Zeerobben verslagen en behield VVI bovendien zijn ongeslagen status in de thuisduels. VVI is met deze overwinning mede-koploper met Zeerobben en VEV'67 met 21 punten uit 9 duels.

De eerste helft was nog maar twaalf minuten bezig en er stond al een 3-0 voorsprong op het scorebord van het sportpark De Stripe in Idskenhuizen. VVI gaf van het eerste fluitsignaal vol gas en overrompelde hiermee de Harlingers volledig. De gemoedstoestand op de bank van Zeerobben daalde tot een nulpunt toen al na 9 minuten twee spelers werden gewisseld. VVI bleef de betere ploeg en de score had nog hoger uit kunnen gevallen doordat de scheidsrechter om onduidelijke redenen de vierde treffer van VVI afkeurde.

Zeerobben kwam nog wel op de 3 -1 voor de rust. In de tweede helft een aanvallend Zeerobben die druk zette en al na 4 minuten de aansluittreffer maakte. In de eerste beste aanval van VVI scoorde Tobias Draaisma en bracht het verschil weer op twee doelpunten. Spannend bleef het toen Jan Dik Piersma zich verkeek op een snel dalend afstand schot en Zeerobben weer aansluiting kreeg. De VVI goalie revancheerde zich direct door een prima redding op een doorbraak van een Zeerobben aanvaller. VVI bleef kansen creëren en met splijtende passes waren het Johannes Lindeboom en Hans Neuenschwander die de eindstand op 6-3 brachten.

(Foto's: De Zakenman)