221016 renado makkum 5 2 6SINT NICOLAASGA - Renado heeft zaterdagmiddag de bekerwedstrijd tegen Makkum met 5-2 gewonnen. Een heerlijke pot voetbal werd op de mat gelegd, waarin twee ploegen vol op de aanval speelden. Daardoor was het smullen voor de voetballiefhebbers op het sportpark in Sint Nyk.

In de wedstrijd werden vijf doelpunten aan Renado-zijde gemaakt, waaronder drie 'eredivisie' goals van Theunis Sloothaak. Trainer Arjen Postma had bij Zeerobben zijn verpichtingen, maar zijn kompaan Jan de Wolff ging na de 90 minuten met een tevreden lach richting kleedkamer.

In de eerste helft kreeg het publiek een gelijk opgaande wedstrijd voorgeschoteld, waar de ploegen aan elkaar gewaagd waren. Makkum kwam al in de vijftiende minuut op voorsprong door slordig verdedigen. De doelman van de opponent redde in de 24ste minuut nog uitstekend op een inzet van Daan Laros, maar nog geen minuut later was het Theunis Sloothaak die met een fantatische lob de stand weer gelijk trok. Aan de andere kant van het veld tastte Renado-doelman Fariz Mesud in de 31ste minuut mis, door de bal niet goed te weg te werken. Makkum profiteerde maximaal en kwam wederom op voorsprong. Het spel bleef op en neer gaan, maar de kansen die aan beide zijden kwamen werden niet benut.

Renado ging in de tweede helft vol in de aanval en in een Sint Nykster kwartiertje werd de achterstand omgezet in een comfortabele 5-2 voorsprong. Al na twee minuten was het het Theunis Sloothaak die zijn tweede doelpunt scoorde. Wederom passeerde hij de doelman van Makkum met een prachtige lob. Nog geen vijf minuten later reageerde Daan Laros attent op een kopbal van Tjitte Werkman en scoorde nummer drie voor Renado. Twee minuten later pikte Giedo de Weerd op eigen helft de bal op en op volle snelheid speelde hij de vrijstaande Theunis Sloothaak aan, die nummer vier aantekende. Het vijfde doelpunt kwam van de schoen van Tjitte Werkman, die goed doorzette en voor de vierde keer in de laatste wedstrijden scoorde.

In de tweede helft was Giedo de Weerd een constante plaag voor de Makkum defensie. Zijn goede spel werd echter niet beloond met een doelpunt. Theunis Sloothaak kreeg in de 83ste nog een open doekje, toen hij met een publiekswissel naar de kant mocht. Met drie doelpunten kon hij zich zonder twijfel als man van de wedstrijd kronen.

Met deze overwinning bekert Renado door. Komende zondag is thuis de volgende competitiewedstrijd tegen Nieuweschoot. Dat elftal verloor in de beker van derdeklasser Trinitas, maar was beter en toonde aan een hoger niveau aan te kunnen.

(foto's: De Zakenman)