161018 SNVV damesNIJLAND - De volleybaldames van SNVV hebben afgelopen zaterdag een 2-0 achterstand tegen OTIB uit Nijland omgebogen in een 2-3 overwinning. De ploeg van trainer Ron Durge kent een voortreffelijke start van het seizoen, want ook in het bekertoernooi werd vorige week woensdag zeer overtuigend gewonnen.

De beide teams waren zaterdag in de eerste twee sets gelijkwaardig. Toch haalde OTIB aan het einde de beslissende punten binnen, waarna SNVV aan een flinke inhaalrace moest beginnen. Er werd aanvallend meer risico genomen en dat betaalde zich uit. De derde set werd binnengehaald. Het vierde bedrijf won SNVV met ruime cijfers, waardoor de achterstand weer gelijk getrokken werd.

In de beslissende set nam SNVV snel een ruime voorsprong, maar die werd door de dames uit Nijland ingelopen en zelfs omgezet in een voorsprong. Omdat een vijfde set maar vijftien punten telt, maakte OTIB de meeste aanspraak op de winst. Toch wist de thuisploeg, mogelijk door de spanning, niet het beslissende punt te maken. Het zelfvertrouwen bij SNVV groeide en uiteindelijk wisten de Sint Nykster dames de winst te pakken.

,,Ik vond ons over het algemeen de betere ploeg", concludeerde coach Ron Durge na afloop, ,,Echter, O.T.I.B. speelde zeker in het begin vrij uit en dat werd beloond. De pass liet ons een beetje in de steek, hierdoor speelden we iets te voorspelbaar. Gelukkig pakten we het aan het einde nog goed op. Het is nu zaak om de tegenstanders vanaf het begin onze wil op te leggen. We hebben dus nog werk te doen

De dames gaan na drie wedstrijden aan kop in de promotieklasse. Ook bekert SNVV door na een overwinning op het Zwolse SVI3 dat een klasse lager uitkomt. Meteen werd het krachtsverschil duidelijk. SNVV liet SVI geen enkele kans. Met een hoge servicedruk en veel aanvallen werd deze eerste bekerwedstrijd eenvoudig gewonnen.

(Foto: SNVV Ds1)