LEEUWARDEN - VV Langweer heeft afgelopen zondag vrij eenvoudig afgerekend met SC Flamingo uit Leeuwarden. Met een 1-5 overwinning en drie punten in de tas gingen de roodhemden weer huiswaarts.

Vooraf had Flamingo twee punten meer verzameld dan Langweer, maar op het veld kwam dat niet tot uiting. Al na vijf minuten verschalkte Sander Drost de sluitpost van Flamingo. Meteen daarna werd de thuisploeg sterker, maar Langweer kwam niet in de problemen. Na een kwartier tekende Drost voor zijn tweede doelpunt. De wedstrijd werd even later beslist door de doelman van Flamingo. Hij werd met een rode van het veld gestuurd nadat hij Remco Sappé te lijf ging.

In de tweede helft begon Langweer aan het doelsaldo te werken. In de 52ste minuut scoorde Edwin Drost de 0-3. Flamingo bracht de spanning heel even terug door een verzilverde vrije trap, maar in het slot brachten Sander Drost met zijn derde en Rick de Jong de score op 1-5. Met de drie punten passeert Langweer SC Flamingo op de ranglijst. De roodhemden staan na zeven wedstrijden nu zevende met inmiddels al tien punten achterstand op koploper Blue Boys uit Nij Beets.

Aankomend weekend is Langweer vanwege het bekerprogramma vrij.