161016 rko renado 2 4 16RUTTEN - Renado heeft zondagmiddag tegen RKO zijn reeks van goede uitslagen voortgezet. Het werd in de polder een 2-4 overwinning voor de Sint Nyksters.

Ondanks dat de uitslag anders doet vermoeden, was er niet veel te genieten op het sportpark in Rutten. Renado speelde slap en ongeconcentreerd en kwam geheel onnodig in de tweede helft in de problemen toen een 0-3 voorsprong bijna  uit handen werd gegeven.

De eerste tien minuten keken de meegereisde supporters van Renado zich eens aan en vroegen ze zich af wat voor voetbalmiddag het zou worden in Rutten. Ook de thuisclub verzuimde om het Renado echt moeilijk te maken. Gelukkig voor de Sint Nyksters reagerende Theunis Sloothaak in de 21ste minuut alert op slecht uitverdedigen van de tegenstander en zette hij Renado op voorsprong. Renado ging iets beter voetballen en dat leidde gelijk tot een aantal kansen. Het was Tjitte Werkman die een voorzet op de borst opving en gelijk uithaalde en zo voor de 0- 2 aantekende. Op slag van rust kreeg Giedo de Weerd nog een kans, maar de bal sprong via de paal het veld weer in en de verdediging van RKO redde op de lijn. Had Renado zorgvuldiger met de kansen omgesprongen dan hadden de Sint Nyksters met ruime voorsprong de rust ingegaan.

In de tweede helft werd het er voetballend allemaal niet beter op. Het bleef rommelig en passes waren onnauwkeuriger. In de 53ste minuut was het toch weer spits Theunis Sloothaak die alert reageerde, toen een ingeschoten bal van Tjitte Werkman op de doelman stuitte. Renado dacht met de 0-3 voorsprong voor deze middag klaar te zijn, maar tot twee keer toe schutterde de Renado verdediging en kwam RKO nog bijna op gelijke hoogte. Het was aan Renado-doelman Fariz Mesud te danken dat de polder bewoners niet op gelijke hoogte kwamen. Mesud reageerde prima op een lage schuiver in de linkerbenedenhoek en voorkwam zo de gelijkmaker. Het bleef billenknijpen voor de Sint Nyksters. In de slotminuten was het Giedo de Weerd, die één van de weinige keren deze middag los kwam van zijn verdediger en Renado op de veilige 2-4 voorsprong bracht.

Met deze uitslag staat Renado met 15 punten op de derde plaats op slechts een punt van nr twee Read Swart en drie punten op koploper Akkrum. Komende zaterdagmiddag speelt Renado thuis de bekerwedstrijd te Makkum. Aanvang 16.00 uur.