151016 vvi de walde 4 2 17IDSKENHUIZEN - De 4-2 overwinning van VVI tegen de Wâlde doet vermoeden dat het voor de Idskenhuisters een niet al te moeilijk middag is geweest. Niets is minder waar, het elftal uit Oudega heeft het VVI zaterdagmiddag echt moeilijk gemaakt en de ploeg van André Semplonius mag van geluk spreken dat na 20 minuten niet 0-2 op het scorebord stond.

VVi begon slap en onnauwkeurig aan de wedstrijd. Het laag geklasseerde De Wâlde was gebrand op een overwinning. Het werd in de 12e minuut dan ook terecht 0-1. Nog geen vijf minuten daarna had VVI geluk dat een bal net voor het doel van Jan Dick Piersma langs ging, anders had het 0-2 gestaan. Gezien het spel was dat niet eens onverdiend geweest. Het was een individuele actie van Johannes Lindeboom dat VVI op gelijk hoogte bracht. In de 21 ste minuut liet hij door een prima actie, gevolgd door een perfect afstandsschot, De Wâlde keeper capituleren.

Het leek dat VVI de tweede helft scherper uit de kleedboxen kwam. In de eerste minuut maakte Tobias Draaisma halfliggend namelijk de 2-1. De oranjehemden dachten er al te zijn, maar binnen de minuut viel de aansluittreffer door onoplettendheid in de verdediging. Voetballend werd het allemaal wat beter bij de Idskenhuisters, al bleef De Wâlde op inzet gevaarlijk. Aan beide zijden waren er kansen, zo schoot Stephan Zijlstra een keer net naast en hield de lat in de 56 ste minuut De Wâlde van een voorsprong af.  In de 63ste minuut kwam VVI door Ronald de Jong weer op voorsprong. Nadat Stephan Zijlstra tien minuten later op de rand van het zestien meter gebied onderuit werd gehaald, was het Ronald de Jong die de toegekende penalty inschoot en de winst binnenhaalde. De Wâlde gaf zich niet gewonnen, maar goed keeperswerk van Jan Dick Piersma voorkwam dat de ploeg uit Oudega nog aansluiting kreeg.

Volgende week heeft VVI vrij in verband met het bekerprogramma, maar een week later moeten de Idskenhuisters uit naar Grootegast.