Menu

zoeken

15073150 400 Skutsje Langweer met schipperLANGWEER - Stichting Skûtsjes Doniawerstal moet op zoek naar een nieuwe schipper voor het Langweerder Skûtsje. Johannes Meeter heeft te kennen gegeven niet door te winnen. Hij is zeer ontevreden over de nieuwe zeilformule van de SKS, die alleen voor de Twee Gebroeders gevolgen heeft.

Het Langweerder Skûtsje moet als enige twaalf vierkante meter tuig inleveren door de nieuwe formule, die in de Algemene ledenvergadering van de SKS werd aangenomen. Meeter is hier zo ontevreden over, dat hij geen zin meer heeft om als schipper door te gaan. Dit ondanks de goede verstandhouding en samenwerking met de Stichting Skûtsjes Doniawerstal.

Dit is wederzijds. Mede dankzij Meeter mocht Langweer in 2015 ruiken aan het kampioenschap, na jaren in de onderste regionen van de SKS te hebben gezeild. Op slechts 0,2 punten moest de bemanning van het Langweerder Skûtsje het hoofd buigen voor Joure.

Het bestuur van Stichting Skûtsjes Doniawerstal betreurt het plotselinge vertrek, maar heeft begrip voor Meeters keuze en gaat op zoek naar een nieuwe schipper.

(Archieffoto: Noordoost.nl)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!