150904 trainer langweer Guido pen variantLANGWEER - VV Langweer heeft zondagmiddag een verliespartij geleden tegen het hoger geklasseerde Houtigehage. Met 2-3 gingen de roodhemden op het eigen sportpark onderuit.

Houtigehage ging flitsend uit de startblokken en schoot al binnen de minuut op de lat. Langweer leek meteen wakker, want vijf minuten later kwam het elftal van Guido Pen op voorsprong, dankzij een doelpunt van Sander Drost. De thuisploeg kreeg vervolgens de ene naar de andere kans. Het fysieke Houtigehage bleef overeind en wist voor de rust nog de stand gelijk te trekken.

Langweer begon na de rust wel scherp en kreeg meteen in de eerste minuut een penalty toegewezen. Renée Feenstra schoot de bal vol overtuiging in de linkerhoek. Een kwartier voor tijd was het Houtigehage dat een penalty mocht nemen na een overtreding op een aanvaller in het Langweerder zestien meter-gebied. Ook die strafschop werd onberispelijk binnen geschoten. De voetballers uit het watersportdorp waren moe gestreden en moesten het hoofd buigen toen de spits van de tegenstander in de negentigste minuut de winnende treffer binnen schoot.

De roodhemden blijven door de verliespartij op acht punten uit zes wedstrijden steken. Volgende week moet Langweer het in Leeuwarden opnemen tegen het hoger geklasseerde SC Flamingo.

(Archieffoto: De Zakenman)