VVI algemeenDOKKUM - VVI heeft na de zeperd van vorige week op eigen veld tegen Zeerobben (1-5) afgelopen zaterdag weten te winnen van Be Quick Dokkum. In de uitwedstrijd werd het 1-2 voor de Idskenhuizers.

Dat de drie punten mee naar huis genomen zouden worden, bleek niet uit de eerste helft. De ploeg uit Dokkum had de overmacht, creëerde kansen en wist ook te scoren in de twintigste minuut. De Dokkumers lieten vervolgens verschillende kansen liggen om voor de rust al de winst veilig te stellen.

De hoop voor VVI werd dus in leven gehouden en na de thee kwam er een ander spelbeeld. De oranjehemden werden sterker en de tegenstander slordiger. De strijdlust die de ploeg van trainer André Semplonius op de mat legde, werd beloond met de terecht gelijkmaker van Stephan Zijlstra. Vijf minuten later stond de wedstrijd op z'n kop. Thijs Postma legde uit een vrije trap de 1-2 binnen.

Be Quick probeerde de achterstand ongedaan te maken, zette alles op alles, maar wist geen uitgespeelde kansen te creëren. De overwinning van VVI kwam niet meer in gevaar. De Idskenhuizers staan nu negende met zeven punten uit zes wedstrijden. Aankomende zaterdag treedt VVI op eigen veld aan tegen hekkensluiter De Wâlde.

(Archieffoto: De Zakenman)