250916 irnsum renado 2 5 34JIRNSUM - De Sint Nykster voetbalclub Renado heeft in een enerverende wedstrijd koploper Irnsum met 2-5 verslagen.

In een flitsende start deed de ploeg van Arjan Postma zichzelf te kort door de kansen niet te benutten anders hadden de Sint Nyksters al na twintig minuten op een riante voorsprong gestaan. Het duurde tot de 40ste minuut toen Renado de score opende. Giedo Weerd werd goed de diepte ingestuurd en passeerde beheerst enkele verdedigers en scoorde de 0-1. Doordat Renado verzuimde te scoren, werd het nog spannend in de eerste helft. Irnsum kreeg namelijk ook nog twee levensgrote kansen, maar de paal en een katachtige reactie van Renado doelman Fariz Mesud voorkwamen dit. In de laatste vijf minuten van de eerste helft liep Renado toch nog flink uit. Met een prachtige pass van de prima spelende Jens Talsma werd Theunis Sloothaak de diepte ingestuurd die vervolgens de bal onder de Irnsum-doelman door schoof en de 0-2 maakte. Enkele meegereisde Renado supporters zaten al aan de thee op het zonnige terras, toen Giedo de Weerd in de slotminuut zelfs het derde doelpunt scoorde.

De ploeg uit Sint Nicolaasga kwam in de tweede helft minder scherp in het veld en bracht zichzelf onnodig in de problemen. De Renado-defensie trok tweemaal aan de noodrem en met de twee toegekende penalty's vond Irnsum de aansluiting. De ingelaste drinkpauze deed de Renado-spelers schijnbaar goed. Uit een vrije trap scoorde Jurjen Kramer, ingevallen voor Theunis Sloothaak, beheerst in de korte hoek. Het laatste doelpunt van de middag was er één om in te lijsten. Giedo de Weerd pakte vanaf de middenlijn de bal mee, passeerde links en rechts een drietal Irnsum verdedigers, maar stuitte in eerste instantie op de doelman. Dankzij goed doorzetten hield de Sint Nykster aanvaller de bal net voor de achterlijn binnen en met een paar schijnbewegingen passeerde hij nogmaals een tweetal verdedigers en verschalkte de doelman in de korte hoek. Eindstand: 2-5.