240916 VVI nijland 2 2 3IDSKENHUIZEN  - Het is VVI met moeite gelukt om nog een puntje te pakken in de thuiswedstrijd tegen Nijland. Wat de Idskenhuisters ook probeerde ze hadden de grootst mogelijke moeite om door een muur van Nijland verdedigers te komen. Het was voor de VVI supporters dan ook op het sportpark de Stripe billen knijpen voor een goede afloop.

Nijland staat bekend als een sterk defensief ingestelde ploeg dat via de counter de tegenstander probeert te verrassen. Al nu 10 minuten slaagde Nijland erin om met een messcherpe counter de Idskenhuisters te verrassen en zo op achterstand zette. In de 35ste minuut maakt Johannes Lindeboom de meer dan verdiende aansluittreffer.

In de tweede helft was het niet veel anders. Het veldoverwicht van VVI stuitte op de Nijland muur. In de 53ste minuut  was het weer een Nijland counter die door de VVI defensie sneed en de Idskenhuisters  op achterstand zette. VVI bleef het proberen  en in de 62ste minuut leek de stand weer gelijk te worden maar een zuiver doelpunt werd op aangeven van de Nijland grensrechter afgekeurd.  De fanatiek VVI aanhang begon zich te roeren en het team van Andre Semplonius werd nog meer aangemoedigd. Nijland hield stand en begon het spel te vertragen de doelman nam alle tijd tot de scheidsrechter floot voor de 6 seconden regel. De toegekende vrije trap ging echter rakelings over. In de 85ste minuut kreeg VVI terecht een penalty toegekend en  Ronald de Jong hield zijn hoofd koel en bracht zo de eindstand op 2 - 2. VVI heeft na vier wedstrijden 8 punten en staat op de 10e plaats in de 2e klasse  met acht doelpunten voor en acht tegen

Volgende week komt Zeerobben met trainer Arjen Postma uit Sint Nyk in Idskenhuizen op  bezoek.   ( foto's: De zakenman)

foto boven:  het afgekeurd doelpunt van VVI