05050253 Voetbal GrensrechterSTIENS / HOORN (TERSCHELLING) - VVI en VV Langweer hebben het afgelopen weekend hun eerste drie punten bij kunnen schrijven. VVI won overtuigend met 0-3 bij Stiens. VV Langweer beleefde een uitstekende terugreis van Terschelling na een 1-2 overwinning bij AVV in Hoorn.

Stiens wist zaterdagmiddag eerst nog redelijk partij te bieden aan VVI, maar naar mate de wedstrijd vorderde werd VVI als maar sterker en hadden ze weinig van de tegenstander te duchten. In de 42ste minuut opende Daniël Kleiterp de score. Johannes Lindeboom vergrootte de voorsprong tien minuten na rust. De score had, gezien het overwicht van de Idskenhuizers, nog hoger kunnen uitvallen. Toch werd er slechts nog eenmaal gescoord. Opnieuw was het Lindeboom die het net in de slotminuten wist te vinden.

Op Terschelling ging het spelbeeld op en neer. VV Langweer wist vijf minuten voor het rustsignaal als eerste te scoren. Jan Bauke Faber scoorde de 0-1. Nog voor de wandeling naar de kleedkamers voor de thee werd het zelfs nog 0-2 voor de ploeg van trainer Guido Pen. Het was Sander Drost die de score verdubbelde. De roodhemden waren sterker, maar door een kolderiek moment van de scheidsrechter werd het ineens spannender. De scheidsrechter floot, waarna de Langweerders ophielden met voetballen. AVV ging door en scoorde. De goal werd ondanks protesten goedgekeurd. Gelukkig voor VV Langweer bleef het bij 1-2.

Beide ploegen spelen volgende week een thuiswedstrijd. VVI treft op zaterdag Nijland, Langweer treedt zondag aan tegen Sint Jacob.

(Archieffoto: Noordoost.nl)