180916 renado akkrum 46SINT NICOLAASGA-  Met drie goals van Giedo de Weerd werd zondagmiddag koploper Akkrum  verslagen en behaalde Renado met een 3 - 2 overwinning zijn eerste punten. Op het zonnige sportpark in Sint Nicolaasga werd het een leuke voetbalmiddag met twee voetballende ploegen.

Renado startte met de van blessure terugkomende Theunis Sloothaak in de basis en daarmee kreeg Rudi Postma weer een plek op het middenveld. Goed aanvalsspel leidde al in de zestiende minuut tot resultaat. Giedo de Weerd werd op snelheid de diepte in gestuurd en scoorde daaruit beheerst de 1-0 voor de Sint Nyksters. De witroodhemden kregen nog een aantal kansen evenals de tegenstander, maar tot meer doelpunten kwam het voor de rust niet.

De tweede helft was koud vijf minuten bezig toen Giedo de Weerd zijn tweede goal scoorde. Met een prachtige actie omspeelde hij twee Akkrum verdedigers en liet ook de doelman Geertsma van Akkrum kansloos. In de 63ste minuut liet de Renado verdediging zich gemakkelijk aan de kant zetten en scoorde Akkrum de aansluittreffer. Nog geen tien minuten later leverde Rudi Postma een prachtige diepte pass op Giedo de Weerd die deze kans zich niet liet ontnemen en scoorde koelbloedig zijn derde goal van deze middag.

Met nog 10 minuten te gaan werd het nog spannend toen Akkrum wederom profiteerde van een onoplettendheid van de Renado defensie en de 3-2 scoorde. De laatste minuten hield Renado goed stand en na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Benschop konden de Sint Nykster de handen in de lucht steken voor een verdiende eerste overwinning.

(foto's: De Zakenman)