Menu

zoeken

170916 tjeukemeer ronde dames 2SINT NICOLAASGA – De wielereendaagse Rûntsje Tsjûkemar lijkt een van de mooiste koersen op de Friese wieleragenda te worden. Voor veel amateurs en dames licentiehouders is de wedstrijd over ruim 120 kilometer een mooie afsluiting van het wielerseizoen.

Bij de amateurs stonden maar liefst 175 deelnemers aan de start. De wedstrijd kende de eerste ronde nog geen hard koersverloop, waardoor er maar weinig afvallers waren. In de tweede ronde werd het tempo opgeschroefd, maar vanwege de goede omstandigheden bleef het peloton de dienst uitmaken en liep het uit op een massasprint. Hierin bleek Harko Kievit uit Leek, vooraf gezien als één van de favorieten, de snelste.

Was de inschrijving bij de amateurs al gesloten, bij de wedstrijd voor de dames kon er ter plaatse zelfs nog worden bijgeschreven. Het is voor de eerste keer dat de koers voor de vrouwen werd georganiseerd. Na afloop stonden er veel tevreden gezicht, met één dame als stralende middelpunt namelijk Lorena Wiebes. De renster uit Mijdrecht, die dit jaar ook Nederlands Kampioen werd bij de junioren, kwam namelijk als eerste over de streep in Echtenerbrug. 

(Foto's: De Zakenman/Boven: Rixt Hoogland voert het damespeloton aan)

170916 tjeukemeer ronde 35

17092016 tjeukemeer ronde dames 4

170916 tjeukemeer ronde 52



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!