23082016 NOK RENADo 36OUDEMIRDUM - Renado heeft ook de tweede wedstrijd in het bekertoernooi gewonnen. In Oudemirdum werd in een boeiende wedstrijd NOK met 0-2 verslagen. Renado moest het doen zonder trainer-speler Arjen Postma die  op dinsdagavond andere voetbalverplichtingen heeft.

Renado begon moeizaam aan de wedstrijd en had in de eerste dertig minuten een paar keer geluk dat het niet op achterstand kwam. De paal en goed keeperswerk van invaller doelman Kevin Bos hield Renado op de been. De Jouster keeper, die normaal in het vierde speelt, deed het in Oudemirdum meer dan verdienstelijk. De Sint Nyksters kwamen aan het eind van de eerste helft meer aan de bal en langzaam kreeg het elftal grip op het spel van de ploeg uit Gaasterland.

In de tweede helft stond Rudi Postma meer in de spitspositie en werd Renado beter. Met een degelijk spelende Hans Semplonius in de achterhoede kreeg Renado een aantal prima kansen. Spits Postma probeerde met een prachtige hakbal de NOK doelman te verrassen maar helaas lukte dat net niet. Na een kwartier was het Jaimy Carabain die na goed doorzetten van Giedo de Weerd in stelling werd gebracht, maar op een paar meter voor het doel over schoot. Carabain revancheerde zich enige minuten later prima door drie NOK-verdedigers op het verkeerde been te zetten en nu Giedo de Weerd in stelling te brengen, die voor de 0-1 aantekende. Dezelfde speler werd in de 88ste minuut op volle snelheid aangespeeld en met een prachtige actie de 0-2 scoorde.

Het in grote getale meegereisde Renado fans kijken reikhalzend uit naar komende zondag voor de derby tegen Langweer. Met twee overwinningen hebben de Sint Nyksters alle kansen in eigen hand om een ronde verder te komen in het bekertoernooi. Langweer verloor in Woudsend met 2 - 1 ook hun tweede bekerwedstrijd en is hiermee kansloos om verder te komen in de beker

VVI deed in Idskenhuizen goede zaken door in een degelijke wedstrijd tegen Emmeloord met twee goals voor de rust en nog één na de rust met 3-0 te winnen. Thijs Postma scoorde tweemaal voor de Idskenhuisters. Komende zaterdag volgt om 17.00 uur het slotduel tegen Zouaven 1.

23082016 NOK RENADo 52

Giedo de Weerd zette vier Nok verdedigers op het verkeerde been en scoorde de  0-2 voor de Sint Nyksters