Menu

zoeken

160817 Opsjitter Sloten zeiltekenECHTENERBRUG - Even konden we voor de Opsjitter uit Langweer op de Tsjûkemar bij Echtenerbrug een vierde positie in de B-vloot van de IFKS noteren. De kleine z wist die positie echter niet vast te houden en zakte af naar een zevende plek bij het eindschot.

Vanaf het startschot kreeg de wedstrijd met de Zeldenrust en de Goede Verwachting twee koplopers. Onder aanvoering van Lonneke en de Opsjitter werd de achtervolging ingezet. De veschillen in de middenmoot waren enorm klein, waardoor het per boei af en toe stuivertje wisselen was. 

Willem Zwaga en zijn mannen leken een goede positie vast te kunnen houden, maar naar mate de wedstrijd vorderde kwamen er meer skûtsjes langszij. Het gat met de twee koplopers werd steeds groter. De Opsjitter bleef steken op zevende plaats. Net voor de finish ging de kleine z nog met de Woeste Anne het gevecht aan voor de zesde plaats. Boord aan boord gingen ze naar de finish, maar het skûtsje uit De Meern kwam net iets beter uit, waardoor de Opsjitter genoegen moest nemen met een zevende plaats.

Het skûtsje uit Langweer blijft staan op een zevende plaats in het klassement, dat wordt aangevoerd door Zeldenrust. Die won de wedstrijd in Echtenerbrug en heeft een voorsprong van drie punten op zijn naaste belager de Goede Verwachting.

(Archieffoto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!