Menu

zoeken

160817 Opsjitter SlotenSLOTEN - Schipper Willem Zwaga en de bemanning van de Opsjitter hebben de goede uitslag van dinsdag een dag later geen vervolg kunnen geven. Het skûtsje uit Langweer eindigde op de Sleattemer Mar als negende.

Er kwam al snel tekening in de strijd. De Woeste Anne en de Zeldenrust, de uiteindelijke winnaar in Sloten, liepen steeds verder weg van de rest in de vloot. De kleine z lag het ene moment tiende en het andere moment ging het als elfde om de ton.

Uiteindelijk wist de Opsjitter nog een negende plek te veroveren, maar mengen in de strijd om de hoogste plekken zat er niet in. Kon Willem Zwaga gisteren door de goede uitslag nog kijken naar een goede klassering in de B-klasse van de IFKS, een dag later geeft de kleine z alweer een plaatsje prijs. De Opsjitter staat met nog drie wedstrijden op het programma op een zesde plek met 29 punten en een groot gat richting de topskûtsjes. 

De vloot trekt donderdag naar de Tsjûkemar bij Echtenerbrug. 

(Foto's: De Zakenman)

160817 Opsjitter vloot Sloten

160817 Opsjitter vloot Sloten variant

160817 Opsjitter Sloten variant



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!