Menu

zoeken

150808IFKSOpsjitterLemmerHEEG - Willem Zwaga heeft met zijn skûtsje Opsjitter een verdienstelijke derde plaats gehaald tijdens IFKS-wedstrijd van de B-klasse bij Heeg.

De kleine z was in de beginfase op een vijfde plek terug te vinden. De Opsjitter kon later echter profiteren van een bakboord-stuurboord situatie bij concurrenten. Willem Zwaga en zijn mannen lagen zelfs nog even tweede. 

In de kopgroep maakte het skûtsje uit Langweer, samen met Zeldenrust, het koploper Goede Verwachting nog erg lastig. Schipper Walter de Vries wist de concurrentie echter af te houden en liep in het slot zelf een beetje uit. De positie van de kleine z werd niet meer bedreigd.

De derde plaats is voor de Opsjitter het beste resultaat tot dusver, na een zevende en een achtste plek. Willem Zwaga en zijn mannen stijgen door het goede resultaat ook wat in het klassement.

(Archieffoto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!