Menu

zoeken

150808 IFKS Opsjitter LemmerSTAVOREN - De Opsjitter uit Langweer heeft maandag een goede start tijdens de tweede wedstrijd van de B-klasse niet over de streep weten te trekken. Schipper Willem Zwaga en zijn mannen eindigden opnieuw in de middenmoot. 

Het startschot werd driekwartier uitgesteld omdat de baan bij Stavoren werd verlegd. Vanaf de start was de kleine z voor in de vloot te vinden. De vloot lag echter dichtbij elkaar. Bij de eerste ton gingen schipper Willem Zwaga en zijn bemanning als zesde om de ton. Bij de tweede ton wist het skûtsje uit Langweer zelfs een plekje te winnen, maar gaf later alweer plekken prijs.

De Woeste Anne won de wedstrijd, met daarachter Ora et Labora. De kleine z werd uiteindelijk achtste na een uur zeilen. Daarmee is het eindresultaat nog iets minder in vergelijking met de openingswedstrijd van zaterdag. Toen werd de Opsjitter zevende.

(Archieffoto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!