Logo

14091156 AtletiekBYDGOSZCZ (PL) - Rody de Wolff heeft op het wereldkampioenschap onder 20 in het Poolse Bydgoszcz een knappe tiende plaats op de tienkamp behaald. 

Met een persoonlijke puntenrecord kon de oud-Sint Nykster, hij woont inmiddels in Arnhem, terug kijken op zijn meest succesvolle tienkamp. De Wolff begon dinsdag met negentiende plaats op de honderd meter. Daarna volgde een achtiende plek bij het verspringen, eenknappe derde plek bij het kogelstoten, een zestiende plek bij het hoogspringen en een zeventiende plek op de vierhonderd meter in heat 1. 

Dag twee begon met een zeventiende plek op de 110 meter hordes. De Wolff werd tweede bij het discuswerpen, achttiende bij het polsstokhoogspringen en vierde bij het speerwerpen. Bij de slotdiscipline, de vijftienhonderd meter, kwam hij als zestiende over de streep in de tweede heat.

Landgenoot Rik Taam uit De Rijp werd zevende in het overall klassement. Duitser Niklas Kaul won de titel bij de talenten met een wereldrecord aantal punten.

(Archieffoto: Noordoost.nl)

(c) 2014 - 2023 DeSintNykster.nl