Menu

zoeken

00030251 fluit scheidstrechterLANGWEER - Aan het einde van het afgelopen seizoen droomden veel mensen al van een derby tussen VV Langweer en Renado. Helaas lukte het trainer Guido Pen en zijn mannen niet om naar de vierde klasse te promoveren. Toch komt de derby er wel.

Langweer en Renado zijn namelijk bij elkaar ingedeeld voor de bekercompetitie. Op 28 augustus treffen de twee elftallen elkaar waarschijnlijk op sportpark 't Tsjillân in Langweer. Voor veel elftallen is de beker vaak een goede graadmeter voor de reguliere competitie. Dat zal ook voor de nieuwe trainer Arjen Postma van Renado gelden, die zijn tactische vaardigheden dus in een prachtige burenstrijd mag tonen.

In de poule zijn ook derdeklasser NOK uit Oudemirdum en vijfdeklasser VV Woudsend ingedeeld. Renado begint op 20 of 21 augustus met een thuiswedstrijd tegen Woudsend, terwijl Langweer datzelfde weekend naar Oudemirdum afreist. Op dinsdag 23 augustus speelt Renado de uitwedstrijd tegen NOK en gaat Langweer naar Woudsend. 

VVI treft alleen maar tweedeklassers in de eerste bekerronde. De Idskenhuizers beginnen op 20 of 21 augustus met een uitwedstrijd tegen tweedeklasser SV Lelystad '67, waarna op dinsdag 23 augustus op eigen veld SC Emmeloord de tegenstander is. In het weekend van 27 en 28 augustus staat een thuiswedstrijd tegen De Zouaven uit Grootegast/Lutjebroek op het programma.

(Archieffoto: Noordoost.nl)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!