010516renado oosterlittens 1OOSTERLITTENS - Renado is er zondag niet in geslaagd om de tweede plaats in de vierde klasse A vast te houden. Met een onnodige 1 - 0 verlies tegen Oosterlittens  is de kans op nacompetitie een stuk lastiger geworden. De strijd gaat nu vooral tussen Bolsward en Oldeboorn, dat door Sint Nykster Piet de Winter wordt getraind.

Al na drie minuten stonden de Sint Nyksters met 1 - 0 achter door een misverstand in de Renado defensie. Renado had deze middag grote problemen met de fysiek sterkere Oosterlittens spelers die voor behoud speelden Ze stonden met 34 punten  op de zevende plaats maar met slecht vier punten voorsprong op de ploegen die degradatie voetbal moeten spelen. De kansen in de gehele wedstrijd waren voor beide teams op één hand te tellen. Het spel speelde driekwart van de wedstrijd op de helft van de tegenstander af maar tot goede combinaties kwam Renado amper. Giedo de Weerd bleef vaak ongrijpbaar voor de Oosterlittens back maar veel rendement leverde het deze middag niet op. De beste kans voor Renado kwam diep in de tweede helft onverwacht nog toen Giedo de Weerd knap de verdediging omspeelde maar hij strandde op de goed uitkomende Oosterlittens doelman. In de slotminuten nog een klein offensief van de Sint Nykster maar tot resultaat kwam het niet.

010516renado oosterlittens 3Komende zondag moet de ploeg van trainer Frans á Nijeholt naar Bolsward en een week later de laatste wedstrijd thuis tegen Irnsum Alleen bij winst houden de Sint Nyksters zicht op de nacompetitie.