12031270 Voetbal bordDOKKUM - Lang leek het er op dat VVI een puntje mee zou nemen uit Dokkum, maar tegen het einde van de wedstrijd was het toch Be Quick dat aan het langste eind trok. De oranjehemden uit Idskenhuizen verloren zaterdag met 3-1 en daarmee lijken ook de kansen voor een eventuele periodetitel, om promotie-degradatiewedstrijden te mogen spelen, verkeken.

Na twintig minuten nam Be Quick Dokkum, de nummer zeven in de tweede klasse I, de leiding. VVI trok de stand weer gelijk. Johannes Lindeboom benutte pal voor het rustsignaal goed de ruimte die de verdedigers aan hem gaven. Hij rondde beheerst af en brengt zijn doelpuntentotaal op zeven in deze competitie.

Be Quick had in de tweede helft overwicht, maar VVI kreeg de beste kansen. Een gelijkspel had daarom lange tijd een goede afspiegeling geweest. Toch drukten de Dokkumers door en maakten met nog ongeveer twintig minuten spelen de 2-1. Daarna kwamen er nog meer kansen, waarbij de spitsen van Be Quick of keeper Jan Dirk Piersma of de paal op hun weg vonden. In de allerlaatste minuut maakte de thuisploeg ook nog de 3-1, waardoor alle hoop op een puntje voor VVI vervloog.

Al weken staat VVI op de vijfde plek en gezien de achterstand van zeven punten op de nummer vier Broekster Boys en de voorsprong van zeven punten op de nummer zes CVVO blijft dit voorlopig ook nog wel zo. Aankomende zaterdag ontvangen de Idskenhuizers op eigen veld nummer twee Zuidhorn.

(Archieffoto: Persbureau Noordoost)