240416renado wergea 3SINT NICOLAASGA - Met nog drie wedstrijden te gaan is het bijzonder spannend in de vierde klasse A. Met de 2 - 0 overwinning van Renado tegen de al gepromoveerde Wergea en het verlies van Bolsward tegen Aldeboarn staan de Sint Nykster weer met 39 punten op de tweede plaats wat recht geeft op nacompetitie.

Wergea dat vorige week de inhaalwedstrijd tegen Black Boys uit Sneek overtuigend met 0-5 won en daardoor het kampioenschap binnenhaalde, moest zondag naar Renado. De Sint Nyksters begonnen voortvarend aan de wedstrijd en dat resulteerde al in de tiende minuut in de 1 - 0. Jaimy Carabain scoorde na goed aangeven van Giedo de Weerd. In de eerste helft kreeg het elftal van trainer Frans á Nijeholt nog een aantal kansen. De grootste kans was er voor Theunis Sloothaak, die alleen op de Wergea keeper afkwam, maar hij wist de bal niet in het doel te krijgen.

Ook in de tweede helft was Renado beter, maar tot goede uitgespeelde kansen kwam het niet. Tot de 64ste minuut toen Gert Jan Vink met een splijtende pass Giedo de Weerd wist te bereiken, die de bal vervolgens goed in de voeten van Tjitte Werkman speelde. Hij bleef koel en tekende met een prachtig schot aan voor de 2 - 0. Wergea geloofde het wel en nam genoegen met de verdiende overwinning van Renado.

Met twee punten voorsprong en nog drie wedstrijden te spelen, uit tegen Oosterlittens en Bolsward en op 16 mei de laatse thuiswedstrijd tegen Irnsum, hebben de Sint Nykster alles in eigen hand om nog via de nacompetitie te strijden voor een plaats in de derde klasse