Menu

zoeken

160417 Skutsjesilen Langweer variant zeilenLANGWEER - Schipper Floriaan Zwart van de Ut en Thús heeft de openingswedstrijd van het skûtsjesilen op de Langwarder Wielen op zijn naam geschreven.

 

In de ochtendwedstrijd moest de 'UT' de Lytse Lies met schipper Tony Brundel en Twee Gebroeders (het Langweerder Skûtsje, het enige skûtsje uit de SKS-competitie die meedoet) met Johannes Meeter aan het roer nog voor zich dulden. Die gooiden hun glazen echter in met slechtere klasseringen in bij de tweede helft van de wedstrijden, waardoor Floriaan Zwart met de winst tijdens de tweede wedstrijd met de eer ging strijken.

Door het slechte weer verviel de wedstrijd op zaterdag. Op de zondag werd de zogenoemde 'Olympische baan' gezeild, na de start eerst een driehoek, dan een lus, dan weer een driehoek en een lus. Johannes Meeter met de Twee Gebroeders kon met een vierde plaats in de tweede wedstrijd toch zijn zilveren plek behouden. Het zilver ging naar Froukje Osinga met de Jonge Jasper, die heel verdienstelijk derde en tweede werd in de beide wedstrijden. Met een negentiende plek in de tweede wedstrijd eindigde de Lytsje Lies na de eerdere winst uiteindelijk niet eens in de top tien. Tony Brundel is twaalfde geworden. 

Bij de kleine finale won de Singelier met schipper Daan van der Meer. Tweede werd Galamadammen met Marten Boxum, net voor de Swanneblom met Johan Dankert. 

(Foto's: De Zakenman)

160417 Skutsjesilen Langweer variant

160417 Skutsjesilen Langweer



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!