Menu

zoeken

160321 Gemaaltje Tjerkgaast BrekkendykTJERKGAAST - Aan de realisatie van het nieuwe gemaal aan de Brekkendyk in Tjerkgaast ging een behoorlijke asbestsanering vooraf. In opdracht van de Fryske Utfieringstsjinst Miljeu en Omjouwing (FUMO) heeft specialist Wiertsema & Partners uit Tolbert daar in december ruim 32 ton asbesthoudend materiaal gesaneerd.

Uit een onderzoek bleek dat op veertig vierkante meter waar het nieuwe gemaal wordt gebouwd de asbesthoudende waarden ruim boven de wettelijke norm lagen.

Volgens Ruzhdi Berisha, toezichthouder bodem bij de FUMO, is lastig te zeggen hoe het materiaal op die plek is gekomen. Het probleem is nu in ieder geval opgelost. ,,Op basis van de analyseresultaten van de putbodem en putwanden is te zien dat het gehalte asbest op de gesaneerde locatie onder de toegestane norm blijft. Verder is er rondom de locatie geen asbest geconstateerd".

De oplevering van het complete werk in de Brekkenpolder staat voor deze maand gepland. 

Lees ook: Heiwerk gemaal Tjerkgaast

(Foto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!