Menu

zoeken

151126 Gronddepot Knooppunt Joure bulldozers 500SCHARSTERBRUG - Gebroeders Van der Lee uit Hagestein/Lelystad realiseert momenteel een gronddepot voor het nieuwe Knooppunt Joure. Op de plek waar de toekomstige fly-overs van en naar Sneek komen, wordt in eerste instantie het zand opgeslagen, dat gebruikt wordt voor de aanleg van de verschillende grondlichamen.

Het zand is afkomstig uit de Langwarder Wielen en wordt met buizen naar het depot getransporteerd. Vanaf begin 2016 wordt begonnen met het uitdiepen van de ondieptes in het meer. 

De aanleg van het gronddepot is een van de eerste zichtbare werkzaamheden aan het nieuwe snelwegtracé. Deze week werd ook bekend dat de plannen voor het omliggende wegennet enigszins zijn veranderd. In plaats van een viaduct wordt er in de Hollandiastraat bij Scharsterbrug een tunnel onder de nieuwe snelweg A7 gerealiseerd. Dit was een nadrukkelijke wens van bewoners en Plaatselijk Belang Scharsterbrug.

Dinsdag 2 december wordt er in Langweer een speciale informatiebijeenkomst georganiseerd over het uitdiepen van de Langwarder Wielen.

Lees ook: Info-avond zandwinning Langweer

(Foto's: De Zakenman)

151126 Gronddepot Knooppunt Joure 500

151126 Gronddepot Knooppunt Joure zand 500



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!