Menu

zoeken

11082161 Brug ScharsterrijnSCHARSTERBRUG - Provincie Fryslân gaat opnieuw een poging ondernemen om het rijk te overtuigen om te investeren in een aquaduct onder de Skarsterrien. Dat blijkt uit het Uitvoeringsprogramma verkeer en vervoer 2017. 

Het realiseren van een aquaduct op de plek van de huidige Skarsterrienbrêge in de A6 is een ambitie, die al is uitgesproken in het coalitie-akkoord. Gedeputeerde Sietske Poepjes is al verschillende keren naar Den Haag afgereist om de noodzaak te onderstrepen. Minister Melanie Schultz van Haegen van infrastructuur ziet vooralsnog niet de meerwaarde om de beurs voor het project te trekken.

In het Uitvoeringsprogramma staat geschreven dat het komende jaar het vervangen van de brug door een aquaduct opnieuw bij het Rijk wordt geagendeerd. 'Wij zoeken hiervoor aansluiting bij het moment dat, gezien het noodzakelijke onderhoud van de brug, een vervangingsinvestering aan de orde is', schrijft de provincie.

(Archieffoto: Noordoost.nl)

Lees ook: 'Geen toename storingen brug'



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!