Menu

zoeken

97091958 KaarsjesLANGWEER - Langweer heeft gehoor gegeven aan de oproep van de Friese Milieu Federatie (FMF) om tijdens de Nacht van de Nacht het dorp sfeervol te verlichten. Op zaterdag 29 oktober zal de straatverlichting uit gaan en worden de straten verlicht met kaarsjes.

Tijdens de Nacht van Nacht vinden er door het hele land evenementen plaats, die het belang van duisternis onderstrepen. In Friesland worden 25 activiteiten georganiseerd om aandacht te vragen voor de gevolgen van lichtvervuiling en de positieve kanten van een donkere nacht. In februari riep de Friese Milieu Federatie dorpen en steden op om de straten sfeervol te verlichten.

Daar werd door verschillende dorpen gehoor aan gegeven. Naast Langweer worden ook de straten van Balk, Woudsend, Warten, Holwerd en Aldeboarn tijdens de Nacht van Nacht alleen met kaarsen verlicht. ,,Hierdoor wordt het wat donkerder. Het gaat ons uiteindelijk om de sfeer die ontstaat waardoor veel mensen op zo’n evenement afkomen. Op een dergelijk moment kun je de mensen de boodschap meegeven zodat ze er zelf mee aan de slag gaan. Eén avond duisternis lost het probleem wat dat betreft niet op”, benadrukt projectmedewerker Gerben Bergstra van de Friese Milieu Federatie.

Langweer koppelt de Nacht van de Nacht met de spooktocht van Jeugd Evenementen Langweer. Er wordt een wandeling in en rondom het dorp georganiseerd met allerlei spannende elementen, griezels en enge opdrachten.

(Archieffoto: Noordoost.nl)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!