Menu

zoeken

250916 opening kerk idskenhuizen 11IDSKENHUIZEN - Met het luiden van de klok en het binnendragen van de kerkelijke symbolen is zondag de kerk in Idskenhuizen officieel overgedragen aan de PKN gemeente 'Op e Noed'. Ruim een jaar is het godshuis aan een ingrijpende verbouwing onderworpen. Het gebouw is gerestaureerd en voorzien van een nieuwe entree en kerktoren.

In de feestelijke dienst op startzondag onder leiding van dominee Gerda Keijzer en pastor Anneke Adema - Kinkel  was de kerk tot de laatste stoel bezet. Onder hen vele genodigden en de ruim zestig vrijwilligers die zich in een jaar tijd hebben ingespannen met verbouwwerkzaamheden. Na afloop van de dienst werden de zij door de voorzitter van de kerkenraad, Jan de Jong, namens de gemeente uitvoerig bedankt. Door de vrijwilligers werden in verschillende stands tekst en uitleg gegeven over de verbouwing. De feestelijkheden zijn afgesloten met een gezamenlijk maaltijd.

Lees ook: Toren op verbouwde kerk gehesen

(foto's: De Zakenman)

250916 opening kerk idskenhuizen 12

250916 opening kerk idskenhuizen 19

 

 

 

 

 

 

 

250916 opening kerk idskenhuizen 21



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!