Menu

zoeken

12022950 ZonnepanelenLANGWEER - Werkgroep Langweer Sinnich Bezig organiseert op donderdag 22 september een informatiebijeenkomst over de komst van een zonnedak voor de inwoners van het watersportdorp.

Er is inmiddels al een dak aangeboden waar de zonnepanelen op moeten komen te liggen. Niet ieder dak is geschikt voor het leggen van zonnepanelen. Zo is de ligging ten opzichte van de zon cruciaal voor de opbrengst van de PV-panelen. Door de speciale postcoderoos-regeling kunnen inwoners zonder extra belastingkosten toch hun eigen zonnepanelen kopen. Die komen op één gezamenlijk 'zonnedak' te liggen, dat wel aan de randvoorwaarden voldoet. 

In Tjerkgaast loopt een vergelijkbaar project van Doniawerstal Energie waar zonnepanelen worden gelegd op het dak van landbouwmechanisatiebedrijf Tjitte de Wolff aan de Gaestdyk. 

De informatieavond van Langweer Sinnich Bezig over het zonnedak en de mogelijkheden om PV-panelen aan te schaffen vindt op donderdag 22 september plaats om 20.00 uur in de Drie Zwaantjes aan de Buorren 22. 

Lees ook: Zonnedak in Tjerkgaast

(Archieffoto: Noordoost.nl)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!