Menu

zoeken

16060859 A6 fileSCHARSTERBRUG - De rijstroken van de A6 tussen Joure en Sint Nicolaasga worden tot het einde van het jaar versmald. De maatregel, die vanwege de werkzaamheden voor het nieuwe snelwegtracé nodig is, wordt vanaf 29 juli van toepassing en geldt al voor de andere rijrichting. 

De twee rijstroken tussen de rotonde en de Scharsterrijnbrug blijven wel gewoon beschikbaar. Vanwege de versmalling en de bijbehorende verlaagde maximum snelheid van zeventig kilometer per uur, is er toch sprake van verkeershinder. De maatregel zou begin juli al doorgevoerd worden, maar door een aanpassing van de planning is dit het einde van de maand geworden.

De rijstroken voor het verkeer in de andere rijrichting, vanuit Lemmer, zijn al eerder versmald. De maatregelen zijn nodig om het werkverkeer de ruimte te bieden om het nieuwe knooppunt aan te leggen. Aannemer Gebr. Van der Lee is al sinds januari bezig met het verdiepen van de Langwarder Wielen. Het zand dat daarbij vrijkomt wordt met buizen naar het speciale zanddepot bij Scharsterbrug getransporteerd. Binnenkort starten de voorbereidingen voor de aanleg van de fly-overs van en naar Sneek. 

Naar verwachting moet het verkeer tot het einde van het jaar rekening houden met de verkeersmaatregelen.

(Foto: Noordoost.nl)

Lees ook: 
Ruim 2500 drains voor Knooppunt
Extra verkeershinder op A6
Meer overlast voor verkeer op A6



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!