Menu

zoeken

Voormalig hotel de wielenLANGWEER - Gemeente De Fryske Marren verwerpt alle bezwaren tegen het nieuwe appartementencomplex aan de Stevenshoek in Langweer, die de advocaat van Stichting Hart voor Langweer heeft ingediend. Op 11 mei staat het bestemmingsplan op de agenda van de commissie ruimte, waarna de gemeenteraad later die maand een besluit neemt over het voorstel. 

Daarmee lijkt er schot te komen in de plannen. Op de plek van het vervallen Hotel De Wielen moet een gebouw met daarin maximaal achttien appartementen komen. Een aantal appartementen mag ook recreatief gebruikt worden. Verder beoogt het plan horecamogelijkheden in de eerste bouwlaag, aan de Stevenshoek. Aan de westzijde komen acht garages en twaalf carports en aan de noordwestkant het plangebied wordt een kleine haven aangelegd.

Advocaat Hoen van Stichting Hart voor Langweer is de enige die een zienswijze tegen de plannen heeft ingediend. Die bevat echter wel een kleine vijftig bezwaren. Dit heeft slechts tot een aantal kleine wijzigingen geleid. Overige bezwaren zijn bijvoorbeeld gericht op de parkeerdruk in Langweer, de hoogte van het gebouw en draagvlak in het watersportdorp. Die heeft de gemeente niet-onvankelijk verklaard. Zo wordt door het college van burgemeester en wethouders gesteld dat er wel degelijk draagvlak is in Langweer om het vervallen pand aan de Stevenshoek op te ruimen en daar een nieuw appartementencomplex te realiseren. Die conclusie wordt getrokken uit de positieve reacties tijdens de speciale bewonersbijeenkomsten en het feit dat alleen Stichting Hart voor Langweer bezwaar maakt tegen het plan. 

Het college stelt de gemeenteraad dus ook voor om in te stemmen met het voorstellen, zodat de bouw los kan. 

(Archieffoto: De Zakenman)

Lees ook: Tekening Stevenshoek aangepast



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!