Menu

zoeken

160716tsjerkepaed 3Met een kloosterviering in de H Nicolaaskerk in Sint Nicolaasga is zaterdag de opening gevierd van de driejaarlijkse serie kleasterrûntsjes in Friesland. Een thema-activiteit in het kader van Tsjerkepaad.

De viering werd verzorgd door pastoor Henk Nota en dominee Gerrit Groeneveld. De viering werd muzikaal omlijst door het koor Schola Mistura. De start van het Kleasterrûntsje was tevens de opening van de tentoonstelling 'Kleasters fan Fryslân yn alle tiden' in de kerk.

Het Kleasterrûntsje bestond uit een rit met een oldtimerbus aan het pas geopende monumentje voor de roomse schuilkelder aan de Heide en het voormalige fraterhuis van het Theresiahuis in Joure. Via het pad bij de Langweerder Wielen ging de tocht te voet terug naar de Protestants kerk in Sint Nicolaasga. Er kon ook gefietst worden, deze route ging via Woudsend en Sloten waar ook kloosters hebben gestaan.

De dag werd afgesloten met een optreden van de uit Tsjetsjenië afkomstige Louiza Saitova, die Russische volksliederen ten gehore bracht waarvan sommige in het Fries zijn vertaald.

(Foto's: De Zakenman)

160716tsjerkepaed 9

 

 

 

 

 

 

 

 

160716tsjerkepaed 12



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!