Menu

zoeken

180616amstersdamsedag 3Op de derde zaterdag van juni wordt in Langweer  door de Vereniging van Volksvermaken de traditionele Amsterdamse Dag georganiseerd.



In het gezellige dorpscentrum is de hele dag een gezellige markt voor jong en oud. Plaatselijke ondernemers en ook standhouders van buiten Langweer stalden hun koopwaar uit in de Buorren. Langs de haven was er vooral garage- en kofferbakverkoop.

Al bij de binnenkomst van het dorp is te zien dat het een bijzondere dag is: het plaatsnaambord is voor één dag aangepast en overplakt met de tekst 'Amsterdam'. In de Buorren  trakteerde bakkerij Langweer op echte Fryske Sûkerbôle en een ambachtelijke kaarsenmaker hielp kinderen met het maken van kaarsen. Het traditioneel draaiend rad was dit jaar ook weer uit de kast gehaald en de spreekstalmeester gaf met veel enthousiasme een slinger aan het rad voor mooie prijzen.  Rond het middaguur probeerde een dikke plensbui even het evenement te verstoren, maar gelukkig klaarde het al snel weer op, zodat ook 's middags een gezellig en sfeervol bleef.

(Foto's: De Zakenman)

180616amstersdamsedag 2

180616amstersdamsedag 4

 

 

 

 

 

 

 

180616amstersdamsedag 1



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!