Menu

zoeken

04042115 zwart schaapDe vrienden van Laurens Schaap uit Sint Nicolaasga hebben dinsdagmiddag vanaf half drie naarstig gezocht naar het zwarte schaap, dat ze hem op zijn verjaardag hadden gegeven.

 

Een zoekslag in de omgeving maakte dat het Black Sheep - eentje met mooie krulhoorns - relatief rap werd gevonden. Het schaap was door iemand gevonden, die het beestje vervolgens in een hok van veehandelaar Herman Kruiper in Sint Nicolaasga had gestopt. Dat was buiten medeweten van de koopman gebeurd, waardoor zijn eega Baukje Kruiper in eerste instantie ontkennend reageerde op de vraag of zij het zoekgeraakte dier ook hadden. In tweede instantie werd het dier in een ander hok aangetroffen.


Het dier liep aan een spit op een grasveld naast het clubgebouw van duivenhoudersvereniging Douwenocht aan de Kade. Alleen de halsband met touw lag er nog. Het beestje was net geschoren en heeft zich waarschijnlijk los weten te wroeten. De Jumbo-medewerker was vrijdag 10 juni jarig en dolblij met zijn verjaardagscadeau.

 

Niet voeren
Het Black Sheep staat inmiddels in de omgeving van Wilhelminaoord aan het spit. Eigenaar Laurens Schaap doet langs deze weg de oproep om het dier niet te voeren. Het beestje heeft voldoende aan gras en het voer dat de eigenaar hem geeft.

160614 BlackSheep

Vermist maar weer terecht: het Black Sheep
van Jasper Schaap met zijn mooie krulhoorns
snuffelt aan zijn eigen wollen jasje.
 

Foto's: Noordoost.nl/Laurens Schaap



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!