Menu

zoeken

Voor de Sint Nykster en Zakenman maakte de ploeg van De Hurdfietsers, die de Alpe d' Huez beklom, een verslag. 

030616geartsjeOp 2 juni 2016 was het zo ver; de Alpe d’HuZes. Met zeven deelnemers onder de naam ‘De Hurdfietsers’ hebben Geartsje en Lucy de Vries, Ward van den Heuvel, Hedwig en Louwra Postma, Tom Talsma en Kevin Drost aan dit evenement meegedaan. De aanleiding hiervoor was de ongeneeslijke ziekte, die het afgelopen jaar bij Geartsje werd vastgesteld.

De leden van De Hurdfietsers hebben twee tot vier keer de berg omhoog gefietst om geld in te zamelen voor het Koningin WilhelminaFonds, dat tegen kanker strijdt. De weersomstandigheden waren niet optimaal. Tijdens de start, om half vijf in de ochtend, was het op de berg Alpe d’Huez slechts enkele graden boven het vriespunt. Iets voor het middaguur was de temperatuur wat gestegen en leek er bijna een zonnetje op komst. Echter, niets zo verraderlijk als het weer in de bergen: na het middaguur barstte de regen los.

Ondanks het pittige weer werd de tocht door iedereen als erg mooi ervaren. Al met al een indrukwekkend, soms emotioneel avontuur aldus De Hurdfietsers. Het saamhorigheidsgevoel dat tijdens dit evenement ontstond, is erg bijzonder. De fietstochten omhoog waren erg zwaar, maar in bijna iedere bocht vierden supporters een feestje en werden de deelnemers op allerlei manieren aangemoedigd. Extra leuk waren de vele reacties die de - met Friese vlag beklede - helmen van De Hurdfietsers opleverden. “Fryslân bijna Boppe” werd een heus begrip in Frankrijk.

Meer dan twintig supporters waren speciaal voor De Hurdfietsers naar Frankrijk gereisd. Sommigen doken zelfs als verrassing plotseling langs het parcours op. De sportieve uitdaging werd hierdoor iets gemakkelijker. Als klap op de vuurpijl waren er drie fanatieke supporters ,die Geartsje tijdens haar tweede beklimming al meewandelend zeven bochten lang van aanmoediging hebben voorzien.

Het evenement Alpe d’HuZes heeft dit jaar volgens de voorlopige tussenstand al bijna elf miljoen euro voor het KWF opgehaald, waarvan De Hurdfietsers en hun sponsoren ruim twintigduizend euro hebben bijgedragen.

(Foto: De Hurdfietsers)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!