Menu

zoeken

98091051 VolleybalSINT NICOLAASGA – De zestigste verjaardag van de Sint Nykster Volleybal Vereniging (SNVV) wordt op 7 en 8 oktober gevierd met een bijzonder toernooi. Een team met tien leden van de club gaat 24 uren lang wedstrijden van een half uur spelen. Ook vindt er een dienstenveiling plaats. De opbrengst van de jubileumactiviteiten gaat naar het Foppe Fonds. ,,In volleybalfeest foar it hiele doarp en in pear sinten mei yn 't ponkje foar in goed doel”.

,,We binne noch op syk nei tsjinstanners foar it fjouwer-en-tweintich-oeren-toernooi”, steekt Bernard Steneker van wal, ,,Bedriuwen, freonen, famyljes, folleybalteams, eltsenien mei in team gearstalle. Dêrneist sykje wy noch tsjinsten foar in spesjale feiling. Meinammen aardige lytse saken fan partikulieren. Tsjinsten wêr de minsken op biede kinne, lykas immen dy't in hûn útlitte wol of it gêrs meanen giet.” Steneker is een van de tien organisatoren van het evenement en maakt deel uit van het team dat 48 wedstrijden van een half uur speelt. ,,Ik tink wol dat wy it yn de fuotten fielen gean, mar miskien jouwt it ek wol sa'n kick dat we hielendal gjin lêst fan wurgens ha”.

Het idee voor het 24-uurs volleybaltoernooi deed mede-organisator Ids Schaap zo'n twee jaar geleden op in Reahús. ,,Ik kom dêr oarspronklik wei, dêrom fregen se my of ik ek mei in team oan harren toernoai meidwaan woe. It begûn lyk te boarreljen, dus binne we mei in team út Sint Nyk dy kant op gongen. Eltsenien fûn it geweldich”, legt hij uit, ,,Fansels it volleybaljen sels, mar meinamme ek it hiele feest der om hinne. Sa'n evenemint makket de sport tagonklik foar in breed públyk, it is in gesellige jûn foar it hiele doarp en boppedat dogge jo mei foar in goed doel. Alles meiïnoar makke dat we soks ek in kear yn Sint Nyk organisearje woene”.

Het balletje kwam aan het rollen toen de toernooicommissie van SNVV het zestigjarig bestaan op de agenda zag staan. ,,In moaie gelegenheid en it bestjoer wie fuortendaliks hiel entûsjast oer it idee.” Rondom het 24-uurs toernooi worden verschillende activiteiten georganiseerd. ,,It earste fjild yn de Doniahal wurdt as kroech ynrjochte. Op it twadde fjild fine ferskate eveneminten plak, lykas demonstraasjes fan bekinde folleyballers. Op it tredde fjild spylje wy”, zegt Steneker. De koren Meiinoar en De Headammers komen langs voor de muzikale omlijsting. Op zaterdag vindt er in de hal een herfstmarkt plaats, bestaande uit een kleedjesmarkt voor de kinderen en een braderie. Voor de jeugd is er 's middags nog een spelactiviteit. Tegelijkertijd demonstreert de plaatselijke brandweer op het parkeerterrein van alles. Bovendien heeft het jongste herenteam van SNVV de opdracht gekregen om een gezellige activiteit voor de nacht te bedenken. ,,Genôch fertier dus bûten it volleybaljen om”.

160708 snvvDe aftrap voor het volleybaltoernooi wordt vrijdagmiddag om vijf uur gegeven. Teams kunnen zich voor een bedrag van zestig euro inschrijven. Als de vierentwintig uren voorbij zijn, opent Sint Nykster Sjoerd van Aalsum de veiling. ,,We hope op sa'n santich oant tachtich kavels. Op dit stuit ha we as tsjinsten as in útrukoefening mei de brânwacht, rûnliedings by Holiday Ice yn Sint Nyk en suvelfabryk Vreugdenhil yn Skarsterbrêge, fiskale administraasje troch in boekhâldkantoar en it takeljen fan in boat troch de wettersportferiening.” Het programma wordt met live-muziek tijdens een feestavond afgesloten. Voor de ouders met kleine kinderen is er continu kinderopvang aanwezig, gerund door ervaren vrijwilligers. Uitbater Iwan Zuchowski van de Doniahal ondersteunt de festiviteiten met het horecagedeelte.

Als goed doel voor de actie is het Foppe Fonds gekozen. Vanwege de link met de sport, maar ook omdat het fonds van voormalig voetbalcoach Foppe de Haan de middelen vooral regionaal inzet. Dankzij donaties wordt sport toegankelijk gemaakt voor kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. ,,De opbringst fan ús aksje set hooplik echt soaden oan de dyk”, hoopt Ids Schaap. Foppe de Haan heeft inmiddels zelf ook toegezegd bij het toernooi langs te komen.

Het jubileumtoernooi van de volleybalvereniging markeert hoe betrokken de leden bij hun club zijn. SNVV telt er op dit moment ruim tweehonderd, waar vooral de dames de laatste tijd ook op hoog niveau presteren. Steneker: ,,Dat de klub sa grut en gesellich is leit fansels ek oan it doarp. Mei it jubileum wolle we eltsenien dy't sosjaal belutsen is, in leuk feest besoargje”.

Opgeven kan via:



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!